mainImage

Geen nieuwe versoepelingen verwacht in persconferentie

23 maart 2021, 08:34 uur
Landelijk, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

Het demissionaire kabinet zal dinsdagavond op een persconferentie van premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge vrijwel geen nieuwe versoepelingen aankondigen. Vermoedelijk begint de avondklok wel een uur later straks.

Het openen van de terrassen, meer ruimte voor winkels en opening van het hoger onderwijs zit er voorlopig niet in, meldden ingewijden. Voor de korte termijn ziet het er "zorgelijk" uit, zei De Jonge maandag nog. Op de lange termijn is er "best een hoopvol perspectief" door de vaccinaties.

De avondklok verdwijnt ook niet. Wel zal die waarschijnlijk een uur later ingaan. Daar hebben de burgemeesters op aangedrongen. De zomertijd gaat volgende week in en dan blijft het 's avonds langer licht. Mensen willen dan naar buiten en het handhaven wordt dan lastiger, aldus de burgemeesters.

Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) zei maandag wel wat in het voorstel van de burgemeesters te zien om de avondklok een uur naar achteren te verschuiven. Hij sprak van een "begrijpelijke, beargumenteerde suggestie".

Verder zullen Rutte en De Jonge aankondigen dat het advies om niet naar het buitenland op vakantie te gaan nog zeker tot half mei van kracht blijft.


Door: ANP | Foto: ANP