Geert Wilders wil aangifte doen tegen Frans Timmermans

21 April 2024, 09:39 uur
Landelijk
mainImage
ANP
PVV-leider Geert Wilders.

PVV-leider Geert Wilders zegt aangifte te gaan doen tegen Frans Timmermans van GroenLinks-PvdA. Hij doet dat naar aanleiding van de speech die Timmermans gaf op het congres van de linkse combinatie.

Daarin keerde de voorman van GroenLinks-PvdA zich tegen de radicaal-rechtse PVV. Hij zei "wij zullen niets nalaten om te voorkomen dat Wilders in dit land aan de macht komt." In de tekst die vooraf was gedeeld met journalisten staat "niet nalaten".

Wilders ziet daar een bedreiging in. "Niets nalaten? Niets? Dus ook geen geweld? Ik ga aangifte doen", schrijft hij op X. In een andere tweet spreekt hij van "levensgevaarlijke linkse ophitserij" en roept mensen op om ook aangifte te doen tegen Timmermans.

Wilders praat met VVD, NSC en BBB over de vorming van een kabinet. Hij reageert voornamelijk via X op gebeurtenissen. Dat heeft eerder in de formatie al tot problemen geleid en tot oproepen tot terughoudendheid.

Timmermans haalde in zijn toespraak op het congres in Apeldoorn ook uit naar de "permanente "twitter-incontinentie"" van de PVV-leider.
 

 


Door: ANP