Gommers dient eerste vaccinatie in Erasmus toe

6 January 2021, 14:25 uur
Landelijk
mainImage
ANP
Intensivist Diederik Gommers.

Intensivist Diederik Gommers heeft zelf het eerste coronavaccin toegediend in het Erasmus MC in Rotterdam, het ziekenhuis waar hij werkt. Hij diende het middel toe aan een verpleegkundige. Daarna werden de rollen omgedraaid. Gommers kreeg de tweede prik in het ziekenhuis van de verpleegkundige.

"Mooi van de wetenschap en de farmaceutische industrie. Heel gaaf, echt heel gaaf. We hebben hier zo lang naartoe gewerkt. Ik zie dit als een nieuwe fase. We moeten ervoor zorgen dat we de komende maanden zo veel mogelijk mensen gevaccineerd krijgen. Dan pakken we ons gewone leven weer op", zei Gommers na de vaccinatie.

Gommers is voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC). Hij is een van de gezichten in de strijd tegen het coronavirus. De start van de vaccinatie in het Erasmus werd bijgewoond door Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid).

"Niks van gevoeld", zei verpleegkundige Tom na de prik. "Dat klinkt bijna als een teleurstelling", antwoordde Ernst Kuipers. "Dat ging trefzeker. Wat gaat er door je heen? BioNTech en Pfizer gaan door je heen", was de analyse van De Jonge.


Door: ANP