Grapperhaus kijkt met vertrouwen vooruit naar weekeinde

29 January 2021, 16:21 uur
Landelijk
mainImage
ANP

Justitieminister Ferd Grapperhaus heeft er "alle vertrouwen" in dat politie en marechaussee komend weekeinde nieuwe grootschalige ongeregeldheden kunnen voorkomen. "De politie heeft er goed zicht op, is zeer paraat", zegt de bewindsman na afloop van de ministerraad.

De politie is volgens Grapperhaus nu beter voorbereid dan vorig weekeinde, toen de invoering van de avondklok in verscheidene steden massale rellen inluidde. "Bij de eerste rellen moet iedereen zich altijd eventjes goed groeperen", zegt hij.

De minister denkt daarnaast dat de vele oproepen tot kalmte en de felle reactie vanuit de maatschappij effect hebben. "Plunderen, vernielen en geweld plegen heeft niets met corona te maken, dat is gewoon misdaad", herhaalt hij nog maar eens. "Ik denk dat die boodschap is aangekomen."

Grapperhaus kan niet helemaal uitsluiten dat ergens opnieuw de vlam in de pan slaat. Er zullen altijd en overal mensen zijn die toch vinden dat ze buiten deze samenleving staan en troep moeten maken. Dat is niet uit te sluiten. Maar politie, marechaussee en anderen staan paraat."


Door: ANP