Halsema spreekt op Holocaustherdenking in Amsterdam

29 January 2023, 10:41 uur
Landelijk
mainImage
ANP

Burgemeester Femke Halsema is een van de sprekers op de jaarlijkse Nationale Holocaust Herdenking. Die vindt deze zondag plaats bij het Spiegelmonument 'Nooit Meer Auschwitz' in het Wertheimpark in Amsterdam. Ook premier Mark Rutte is aanwezig. Hij legt samen met staatssecretaris Maarten van Ooijen een krans bij het monument.

De andere sprekers zijn overlevende Joop van der Starre, Boaz Blokhuis namens de jongere generatie en Jacques Grishaver, de voorzitter van het Nederlands Auschwitz Comité. De herdenking begint om 10.55 uur met een stille tocht vanaf het Stadhuis van Amsterdam naar het Wertheimpark, waar om 11.30 uur de plechtigheid begint. De NOS doet op tv vanaf 11.00 uur live verslag van de herdenking, die altijd op de laatste zondag van januari wordt gehouden.

Na twee jaar coronamaatregelen kan dit jaar weer publiek aanwezig zijn bij de herdenking. Deze week is het 78 jaar geleden dat concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz, het internationale symbool van de Holocaust, werd bevrijd.

 


Door: ANP