Helft PVV'ers vindt dat Wilders te veel concessies heeft gedaan

21 April 2024, 11:51 uur
Landelijk
mainImage
ANP

De helft van de PVV-stemmers vindt dat Wilders te veel concessies heeft gedaan tijdens de onderhandeling voor een nieuw kabinet. Dat blijkt uit onderzoek van het RTL Nieuwspanel onder 4300 PVV-kiezers. Tweederde van de PVV-stemmers vindt dat Wilders ook niet meer concessies mag doen. Zoals panelleden en PVV-stemmers Lindy en Rob: "Het is genoeg nu, anders lijdt hij gezichtsverlies."

Lindy Minnema is stellig: "Geert Wilders is er echt voor Nederland, en dat zie ik iedere keer weer terug, en tot nu word ik niet teleurgesteld." Dat hij concessies heeft moeten doen, snapt ze goed. "Dat is nodig om samen te werken."

Waarom autobedrijf-eigenaar Rob Veerbeek op de PVV heeft gestemd? "Vooral vanwege migratie en omdat we moeten stoppen met miljarden uit te geven aan klimaat." Veerbeek snapt dat Wilders sommige zaken in de ijskast zet nu hij aan het formeren is voor een nieuw kabinet, maar het wringt wel. "Hij is de grootste partij geworden van Nederland. Dat wil niet zeggen dat alles wat hij in z'n programma heeft staan goed is, maar waarom moet hij zo veel water bij de wijn doen? Ik denk dat dat niet klopt."


Door: ANP