Horeca: maak van coronatest geen voorwaarde voor cafébezoek

6 April 2021, 21:25 uur
Landelijk
mainImage

Toegangstesten op het coronavirus moeten wat de horecabranche betreft geen voorwaarde zijn voor de heropening van cafés, restaurants of buitenterrassen. Dat laat branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) weten nadat het kabinet heeft bekendgemaakt met toegangstests weer bezoek aan onder andere musea, dierentuinen, sportwedstrijden en andere evenementen mogelijk te maken.

KHN vindt het positief als de proeven met coronatests voor toegang tot openbare gelegenheden bijdragen aan een snellere heropening van de maatschappij. "Het moet echter niet in de weg staan van voortvarend vaccineren, het ons houden aan de basisregels én de wil om het normale leven weer op te pakken", voegt de belangenorganisatie daar aan toe.

KHN vindt dat de door de branche zelf opgestelde routekaart voor versoepelingen van lockdowns leidend moet zijn voor de heropening van de horeca. Volgens die routekaart zouden horecagelegenheden bij het risiconiveau 'zeer ernstig', die nu voor heel Nederland geldt, grotendeels dicht moeten blijven. Alleen zaalverhuur met maximaal vijf gasten per vierkante meter is volgens die alternatieve routekaart mogelijk.


Door: ANP