Imagodeskundige: imago van Linda de Mol beschadigd

17 January 2022, 14:54 uur
Landelijk
mainImage
ANP

Het imago van Linda de Mol heeft door het verhaal van seksueel grensoverschrijdend gedrag van haar inmiddels ex-vriend Jeroen Rietbergen volgens imagodeskundige Zabeth van Veen, die gespecialiseerd is in 'personal branding en imago', ook schade opgelopen. In de verklaring waarin Rietbergen, bandleider bij The Voice of Holland, toegaf dat hij "relaties van seksuele aard" heeft gehad met mensen die bij de talentenjacht betrokken waren zei hij dat De Mol en hij tijdelijk uit elkaar zijn geweest.

De presentatrice heeft volgens Van Veen al die jaren niet gesproken over wat er gaande was in onder meer haar tijdschrift LINDA. "We weten natuurlijk niet wat zij precies wist, maar het feit is dat ze niets heeft gezegd", zegt ze tegen het ANP. Wel voegt Van Veen daaraan toe dat "privé en zakelijk door elkaar heen loopt" bij familie De Mol. "En er zodoende minder snel de neiging is om dit soort zaken aan de grote klok te gaan hangen."

Door de verhalen van grensoverschrijdend gedrag bij The Voice heeft ook het imago van de talentenjacht schade opgelopen, zegt Van Veen. "Maar hoe ernstig die zal zijn, heeft ook te maken met de uitkomst van het onderzoek en de aflevering van BOOS."

Zaterdag werd bekend dat het programma The Voice of Holland voorlopig stopt omdat onderzoek wordt gedaan naar seksueel grensoverschrijdend gedrag. Ook coach Ali B wordt beschuldigd van wangedrag. In het programma BOOS van Tim Hofman wordt het onderwerp donderdag uitgebreid behandeld. De Mol liet maandag weten de relatie met haar vriend te hebben verbroken en voorlopig niet te werken.


Door: ANP