Jasper van Kuijk wint twintigste seizoen van De Slimste Mens

27 August 2022, 10:25 uur
Landelijk
mainImage
ANP
Jasper van Kuijk.

Cabaretier en columnist Jasper van Kuijk heeft vrijdagavond het twintigste seizoen van De Slimste Mens gewonnen. Van Kuijk versloeg in de finale van de kennisquiz van KRO-NCRV presentatrice Anniko van Santen en cabaretier Erik van Muiswinkel.

Van Muiswinkel vloog er na de reguliere rondes uit, waarna Van Kuijk het finalespel won van Van Santen. Hij speelde haar weg door vier goede antwoorden te geven bij de vraag: 'Wat weet je van Hoog-Catharijne?'.

De cabaretier speelde net als de vorige twee uitzendingen in een aparte studio omdat iemand in zijn familie ten tijde van de opnames corona had opgelopen. Hij zorgde daarmee voor een primeur door als eerste Slimste Mens-kandidaat ooit "als tv-scherm" mee te doen.

Tatoeage

Nadat Van Kuijk de wisselbokaal virtueel uit handen van de vorige winnaar Jacob Derwig ontving, zei de cabaretier in zijn dankwoord dat hij nu een tatoeage zal moet nemen. "Toen ik ooit aan Cameretten meedeed had ik als motto: 'Er is geen finale', omdat je het in wedstrijden allemaal stap voor stap moet bekijken en je weet nooit hoe het gaat. Dat was ook nu mijn motto", aldus Van Kuijk. "Toen ik hierheen ging, zei ik tegen mijn vrouw: weet je wat? Eigenlijk moet ik in het onwaarschijnlijke geval dat ik win, dat misschien maar ergens op mijn lijf zetten: 'Er is geen finale'. Dus ik vrees dat ik naar een tattoowinkel moet gaan."

Vanwege het jubileum werd er via NPO Start een All Star-editie uitgezonden met de beste kandidaten van de afgelopen jaren. Die werd gewonnen door politiek verslaggeefster Marieke van de Zilver.

 


Door: ANP