Dagblad010 | Kabinet bekijkt of meer contactberoepen weer open kunnen
mainImage

Kabinet bekijkt of meer contactberoepen weer open kunnen

22 februari 2021, 14:20 uur
Landelijk, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

Het kabinet overweegt de sportregels voor jongvolwassenen te versoepelen. Ook wordt bekeken of naast de kappers meer contactberoepen weer kunnen worden toegestaan, melden meerdere Haagse bronnen aan het AD.

Momenteel zijn slechts kinderen tot en met 17 jaar en topsporters uitgezonderd van de coronaregel die stelt dat sport buiten slechts met maximaal twee personen mag plaatsvinden en op anderhalve meter afstand. Kinderen mogen buiten wel sporten in teamverband, als ze maar geen wedstrijden tegen teams van andere clubs spelen. Volgens de ingewijden wil het kabinet de sportregels meer gelijk trekken met andere activiteiten voor jongeren en jongvolwassenen.

Ook overwegen de bewindslieden weer meerdere contactberoepen toe te staan, als de kapper weer van start mag. Vanzelfsprekend moeten daarbij strenge coronaregels in acht worden genomen. "Het is moeilijk uit te leggen dat als we de risico's voor kappers aanvaardbaar achten, we dat niet vinden voor andere contactberoepen", stelt een ingewijde.

 


Door: ANP | Foto: Pixabay