mainImage

Kamer wil steun voor sekswerkers tijdens coronastop

'Raamprostitutie niet meer van deze tijd'
10 november 2020, 15:44 uur
Landelijk

De overheid moet onderzoeken of sekswerkers voldoende financiële ondersteuning krijgen nu ze vanwege de coronamaatregelen tijdelijk niet mogen werken. En als dat niet het geval blijkt, dan moet er voldoende steun komen voor deze groep. Een oproep hiertoe van de ChristenUnie krijgt unaniem steun van van de Tweede Kamer.

De aanscherping van de maatregelen die vorige week inging, betekende dat alle prostitutieramen twee weken dicht moesten. De ramen vallen in de categorie 'seksinrichting', net als seksclubs, privéhuizen en erotische massagesalons. Tippelzones en escorts vallen er niet onder.

Tijdens de lockdown die in maart werd ingesteld, was sekswerk ook niet toegestaan. Toen konden veel sekswerkers geen beroep doen op de bestaande steunmaatregelen, zegt ChristenUnie-Kamerlid Stieneke van der Graaf. Daarom moet het kabinet met gemeenten kijken of het huidige steunpakket wel toegankelijk genoeg is voor sekswerkers, en als dat niet zo is, wat er moet gebeuren om daar verandering in te brengen.

 


Door: ANP | Foto: Digitaal Dagblad