Kerk op Urk: maling aan coronaregels en stroomt zondag vol

24 March 2021, 09:31 uur
Landelijk
mainImage
Google Maps

De Sionkerk op Urk opent de deuren weer voor al haar leden. De orthodoxe gemeente laat de coronaregels goeddeels los, uit onvrede met het landelijke overheidsbeleid, meldt Trouw.

Beide diensten in de gereformeerde gemeente op Urk zaten afgelopen zondag behoorlijk vol. De kerkenraad laat de afstandsregels los, omdat hij tegemoet wil komen aan 'de nood en het geestelijk welzijn' van de gemeente.

"Het is niet dat we het op Urk beter weten, of dat we niet luisteren naar de overheid. We willen gehoorzaam zijn aan de overheid, maar wel in samenhang met Gods geboden", zegt ouderling en voorlichter H. Snoek.

De Sionkerk op Urk heeft plek voor een kleine vijfhonderd mensen. Sinds zondag is het beleid veranderd en kan iedereen die geen gezondheidsklachten heeft weer komen. Mondkapjes worden niet voorgeschreven. De anderhalve meter afstand ook niet, maar in de praktijk zitten volwassenen volgens Snoek wel op die afstand.

Burgemeester Cees van den Bos laat via zijn woordvoerder weten dat hij de brief van de Sionkerk niet heeft gezien. Hij wijst erop dat hij geen bevoegdheid heeft om in te grijpen in de kerk.

 


Door: ANP