Klimaatactivisten blokkeren opnieuw de A12 in Den Haag

18 September 2023, 12:21 uur
Landelijk
mainImage
ANP

Klimaatactivisten blokkeren opnieuw de A12 in Den Haag

Klimaatactivisten van Extinction Rebellion (XR) blokkeren voor de tiende dag op rij de A12 in Den Haag. Tegen het middaguur gingen enkele tientallen actievoerders de snelweg op, die daarom deels is afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid. Weggebruikers kunnen nog wel de stad in, maar de stad uit kan niet. Langs de kant van de snelweg hebben zich sympathisanten van Extinction Rebellion verzameld.

Extinction Rebellion voert sinds zaterdag 9 september dagelijks actie op de A12 tegen regelingen van de overheid die de fossiele industrie steunen. De actiegroep wil net zo lang doorgaan tot de overheid daarmee stopt.

Op de eerste protestdag werden ruim 2400 mensen aangehouden, de dag erna meer dan vijfhonderd. Doordeweeks werden elke dag een paar honderd mensen opgepakt, met op vrijdag rond de vierhonderd. Afgelopen zaterdag hield de politie meer dan 650 activisten aan en zondag meldde ze dat er ruim vierhonderd mensen zijn meegenomen. Agenten zetten de demonstranten in bussen, waarin ze naar het ADO-stadion worden gebracht. Daar worden ze weer vrijgelaten.

 


Door: ANP