mainImage

Koning: Ik zei niets verschrikkelijks in Baudet-roast

26 maart 2021, 20:59 uur
Landelijk, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

Cabaretier Martijn Koning snapt niet waarom iedereen is gevallen over zijn veelbesproken 'roast' over Thierry Baudet in het programma Jinek. De cabaretier kwam in opspraak nadat Baudet tijdens de voorgedragen column was weggelopen. Naderhand boden Eva Jinek en RTL excuses aan voor de tekst. "Het lijkt alsof ik iets verschrikkelijk heb gezegd", stelde Koning in De Vooravond. "Ik zou iedereen die boos werd, aanraden de tekst goed te lezen. Het valt echt allemaal mee."

Wel was de toon anders dan wanneer hij zoiets zou schrijven over bijvoorbeeld Jesse Klaver of Wouter Koolmees, zei hij. "Baudet is iemand die zelf ook stevige uitspraken doet, en daar ook door zijn eigen partijleden over is geconfronteerd."

Koning was niet geschrokken toen Baudet wegliep tijdens de voordracht. "Hij loopt altijd weg, dat is zijn ding nou eenmaal. Ik zei nergens dat hij racistisch of antisemitisch is: ik wilde hem doen beseffen dat de uitspraken die hij doet heftig zijn. Ik heb niets anders gedaan dan zijn eigen uitspraken aan hem geserveerd, hem met zijn eigen woorden geconfronteerd."

De cabaretier snapt ook niet waarom mensen verontwaardigd waren over het feit dat hij de vriendin van Baudet benoemde. "Baudet geeft zelf doorlopend aan dat hij geen antisemiet kan zijn omdat zijn vriendin Joods is. Dat is dus bestaande informatie die hij zelf verstrekt. En kinderen heeft hij niet, ik heb het alleen over fictieve kinderen."

De cabaretier hoopt in de toekomst nog vaak dit soort politieke columns te mogen doen, ook bij Jinek.


Door: ANP | Foto: ANP