Koning over prinses Beatrix: het gaat helemaal top

6 December 2021, 18:39 uur
Landelijk
mainImage
ANP

Het gaat ondanks haar coronabesmetting "helemaal top" met prinses Beatrix. Dat laat haar zoon, koning Willem-Alexander, maandagmiddag weten aan Blauw Bloed. Zaterdag werd bekend dat de prinses positief was getest op het coronavirus en dat ze in thuisisolatie zit.

"Er is gelukkig helemaal niks aan de hand. Alleen ze was een beetje verkouden, dacht dat het de airconditioning was in de tropen, ze heeft getest, was positief", zegt de koning als hem wordt gevraagd hoe het met Beatrix gaat. Maandag 29 november keerde de 83-jarige prinses terug van een vierdaags werkbezoek aan Curaçao. Daar liet ze weten dat ze twee coronavaccinaties en een boostervaccin heeft gehad. "Voor de rest is ze in hele goede spirits, dus het is allemaal fantastisch", aldus de koning.

De koning bedankt iedereen in Nederland voor het medeleven dat hij heeft ontvangen. "Dus ik denk dat ik ook namens haar iedereen hartelijk dank voor het medeleven en de goede wensen, maar het gaat helemaal top met haar."

Tijdens het werkbezoek besteedde prinses Beatrix vooral aandacht aan de gevolgen van de coronapandemie en aan natuurbehoud op het eiland. Aan het begin van dat bezoek werden mondkapjes gedragen en 2 meter afstand gehouden, zoals dat verplicht is op sommige plekken op het eiland, maar die maatregelen werden later in het bezoek niet altijd opgevolgd.


Door: ANP