Dagblad010 | Libelle-hoofdredacteur: Dat kan Johan Derksen niet zeggen
mainImage

Libelle-hoofdredacteur: Dat kan Johan Derksen niet zeggen

Johan Derksen stelde dat deze vrouwen vroeger "de Libelle lazen en gingen breien".
19 juni 2021, 17:16 uur
Landelijk, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

De Libelle is wel met zijn tijd meegegaan, in tegenstelling tot Johan Derksen. Dat stelt Libelle-hoofdredacteur Hilmar Mulder zaterdag in reactie op de uitlatingen van de SBS-analist in het programma De Oranjezomer. Derksen schoffeerde vrouwelijke NOS-analisten Suze van Kleef en Mandy van den Berg en stelde dat deze vrouwen vroeger "de Libelle lazen en gingen breien".

"Nederland kan heel trots zijn op Suze van Kleef, de eerste vrouwelijke voetbalcommentator bij Langs de lijn", vindt Mulder. "We hebben deze week een groot interview met haar in de Libelle staan." De hoofdredacteur vindt het raar dat Derksen haar blad schetst als iets uit een ver verleden. "We hebben een bereik van 4 miljoen vrouwen per maand. We staan midden in de maatschappij en zijn met onze tijd meegegaan. Dat kan Johan Derksen niet zeggen."

Mulder is niet geraakt door de opmerkingen van de SBS-analist. "Ze zijn erg bezig met bijzaken en badinerende opmerkingen in het programma. Maar wat moeten ze anders: niemand wil bij ze aanschuiven en ze hebben geen rechten voor de EK-wedstrijden." De spelers van het Nederlands elftal boycotten Veronica Inside en de spin-offs nadat Derksen vorige zomer stelde dat een als zwarte piet verklede man tijdens een Black Lives Matter-protest op Akwasi leek.

Derksen liet zich overigens wel interviewen door de Libelle. Dit stuk staat over twee weken in het blad, stelt Mulder.


Door: ANP | Foto: ANP