Dagblad010 | Meerderheid Nederlanders zit niet te wachten op Oranjezomer
mainImage

Meerderheid Nederlanders zit niet te wachten op Oranjezomer

11 juni 2021, 08:44 uur
Landelijk, IJsselmondeNieuws

Niet iedereen is te porren voor de wedstrijden van Oranje, blijkt volgens Hart van Nederland uit representatief onderzoek onder ruim 3200 leden van hun panel. Slechts 33 procent heeft echt veel zin in deze voetbalmaand. 59 procent zit er helemaal niet op te wachten.

Niet heel verrassend, maar vooral jonge mannen hebben er zin in. Voor vrouwen boven de 50 jaar kan de Oranjegekte niet snel genoeg voorbij zijn.

Als we dan gaan kijken, waar doen we dat dan het liefst? Bijna de helft van de deelnemers doet dat toch het liefste thuis. 47 procent geeft aan dat ze lekker vanaf de bank Oranje aanmoedigen. 10 procent zet de tv in de tuin en pakt op die manier ook nog wat vitamine D mee. Een kleine groep zegt samen met de buurt naar de wedstrijd te kijken.

Maar wanneer we de Oranjeleeuwen dan aanmoedigen, doen we dat dan in een oranje outfit? Nee, zegt 51 procent. Ik geniet in mijn eigen kloffie van de wedstrijd. Een vijfde van de groep deelnemers trekt nog wel een oranje shirt aan of zet een pet op. Slechts 5 procent gaat helemaal over de top, inclusief juichcape, vuvuzela en sportsokken.


Door: ANP | Foto: Jerry Lussenburg