'Mensen willen met maatregelen naar evenementen'

6 October 2020, 12:49 uur
Landelijk
mainImage
ANP

Festivalgangers en bezoekers van verschillende evenementen verlangen naar live-evenementen en hebben er veel voor over om ze weer te kunnen bezoeken. Dit is de conclusie van een onderzoek door Fieldlab Evenementen in samenwerking met Radboudumc.

Volgens het onderzoek, dat werd gehouden onder 29.929 bezoekers van zakelijke evenementen, sportevenementen en entertainment als concerten, festivals en theater, is er veel vertrouwen in de veiligheid en met het oog op het coronavirus is men bereid om diverse maatregelen te accepteren en rekening te houden met kwetsbare groepen. Het dragen van een mondkapje (76 tot 85 procent), gespreid aankomen en vertrekken (86 tot 96 procent) en een vaste plaats tijdens het evenement (75 tot 89 procent) worden voor alle typen evenementen geaccepteerd.

Mensen willen graag weer allerlei soorten evenementen bezoeken. Zakelijke evenementen (93,6 procent), sportevenementen (94,1 procent) en entertainment (97,5 procent) scoren allemaal hoog. Op de verlanglijst van de bezoekers staan vooral outdoor concerten, outdoor festivals, betaald voetbal en congressen en vergaderingen. Het standpunt van bezoekers ten aanzien van de omvang van evenementen kent geen of slechts een tijdelijke verandering. In entertainment ziet 59 procent van de bezoekers graag even grote evenementen als voorheen, bij sport 56 procent. In beide gevallen ziet slechts 7 procent liever blijvend kleinere evenementen, aldus het onderzoek.


Door: ANP