Nauwelijks toename coronabesmettingen op Antillen

5 September 2020, 10:41 uur
Landelijk
mainImage
ANP

Het aantal actieve coronabesmettingen op Sint-Maarten daalt. Vrijdag waren er volgens officiële cijfers nog 190 actieve besmettingen, terwijl er bijna een week eerder nog 264 waren geregistreerd. Dat het aantal besmette patiënten daalt, komt doordat er maar weinig nieuwe gevallen bijkomen.

Op Sint-Maarten lagen vrijdag zeven patiënten met een coronabesmetting in het ziekenhuis. Sinds afgelopen maart zijn 19 mensen overleden aan de gevolgen van het longvirus. Op Aruba lijkt het aantal besmettingen ook niet verder te stijgen. Zo ligt het al een aantal dagen net boven de 1200. Op het eiland zijn inmiddels dertien mensen aan de gevolgen van corona overleden.

Curaçao kent een heel kleine stijging van het aantal infecties, maar ziet tegelijkertijd dat steeds meer patiënten opknappen. Vrijdag 3 september waren er 38 besmettingen. In totaal 39 mensen zijn sinds maart hersteld, één Nederlandse toerist is in maart op het eiland met coronaverschijnselen overleden in het ziekenhuis. Het eiland kent sinds twee weken een tweede golf aan coronabesmettingen, maar het aantal besmette patiënten blijft beperkt.

Op Bonaire zijn twee coronagevallen, op Saba en Sint Eustatius gaat het nog om één geval per eiland.


Door: ANP