Nederland kan klimaatdoelen sneller halen

25 May 2021, 08:35 uur
Landelijk
mainImage
ANP

Het nieuwe kabinet zou een hele reeks kleine, relatief goedkope maatregelen moeten nemen om het klimaatprobleem aan te pakken. Die sturen de samenleving naar een omslagpunt, waarbij de overgang naar een duurzame levenswijze veel sneller gaat. Een oproep voor zo’n "social tipping point-strategie", ondertekend door tientallen organisaties, kunstenaars en wetenschappers, belandt dinsdag in de brievenbus van informateur Mariëtte Hamer, schrijft Trouw.

Onder meer Urgenda, Fossielvrij NL, onderzoeksinstituut DRIFT, Fridays for Future en Teachers for Climate scharen zich er achter, naast tientallen andere organisaties. Op de lijst met zo’n tachtig individuen staan onder andere oud-topman Peter Blom van Triodos Bank, acteurs Waldemar Torenstra en Thekla Reuten, componist Merlijn Twaalfhoven, de hoogleraren Vellinga, Piersma, Opschoor en Van den Dobbelsteen en schrijvers Ramsey Nasr, Hanna Bervoets en Maria Goos.

Nederland kan voor "een integraal, strategisch klimaatbeleid" een voorbeeld nemen aan de plannen van de Amerikaanse president Joe Biden, staat in de brief aan Hamer.


Door: ANP