Nederlandse artiest Dotan gaat optreden voor de paus

8 December 2020, 21:45 uur
Landelijk
mainImage
ANP
Dotan.

Het Vaticaan heeft Dotan uitgenodigd voor een bijzonder optreden. De zanger treedt, als eerste Nederlandse artiest ooit, op in het Italiaanse tv-programma Show Do Vaticano dat jaarlijks op kerstavond wordt uitgezonden. Dotan reist donderdag naar Italië voor de opnames, maakte hij dinsdagavond bekend.

De zanger zal de paus tijdens de repetities voor de show ontmoeten. "Ik vind het een ontzettende eer om in het Vaticaan te mogen optreden en de paus te mogen ontmoeten. Het Vaticaan is één van de mooiste plekken ter wereld om te mogen spelen", aldus Dotan.

Tijdens de jaarlijkse Show Do Vaticano treden grote artiesten uit Italië en andere landen op. Normaal gesproken is er een groot publiek aanwezig, maar vanwege de coronacrisis blijft het dit jaar bij een lege zaal en de paus.

Voor Dotan is optreden in Italië niet nieuw. De zanger, die dit jaar in de Europese hitlijsten stond met de singles Numb en There Will Be A Way, was er afgelopen zomer veel te vinden en trad er al op in nationale televisieprogramma's.


Door: ANP