mainImage

'Overweeg kwijtschelding belastingschuld bedrijven'

Jeroen Dijsselbloem.
25 april 2021, 14:24 uur
Landelijk, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

Kamer en kabinet zouden moeten overwegen om een deel van de belastingschulden die bedrijven hebben opgebouwd in de coronacrisis, kwijt te schelden. Dat zei voormalig minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem zondag bij Buitenhof.

Het demissionaire kabinet heeft het afgelopen jaar bedrijven met miljarden ondersteund, onder meer in de vorm van loonsubsidie en een tegemoetkoming voor de vaste lasten. Maar bedrijven hebben ook uitstel van betaling gekregen bij de Belastingdienst. Het gaat om miljarden euro's.

Volgens Dijsselbloem moet er worden gekeken of een groot deel van die schuld niet gewoon moet worden kwijtgescholden, om te voorkomen dat veel ondernemers na de crisis alsnog in de problemen komen of zelfs omvallen.

Als die schulden deels worden kwijtgescholden, moet dat generiek gebeuren. Er moet niet weer een aparte dienst worden opgezet binnen de Belastingdienst die per ondernemer gaat kijken of en zo ja hoeveel er moet worden kwijtgescholden, aldus Dijsselbloem. Daartoe is de Belastingdienst niet in staat, stelt hij.


Door: ANP | Foto: ANP