mainImage

Overzicht van versoepelingen van de coronamaatregelen

25 januari 2022, 19:46 uur
Landelijk, IJsselmondeNieuws

Het kabinet heeft meer versoepelingen van de coronaregels aangekondigd. De maatregelen gaan woensdag in. Voor alle locaties geldt een algemene openingstijd van 05.00 uur tot 22.00 uur. Op dinsdag 8 maart besluit het kabinet opnieuw of er meer kan.

- De horeca en cultuursector mogen weer open.

- Dierentuinen, musea en andere zogenoemde doorstroomlocaties mogen weer bezoekers ontvangen.

- Een coronatoegangsbewijs is verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar in onder meer de horeca, theaters en concertzalen, musea, binnensportlocaties, bioscopen, dierentuinen, pretparken, sauna’s en casino’s.

- Clubs uit het betaalde voetbal mogen hun stadions voor een derde met toeschouwers vullen. Boven kunnen alle sportcompetities met publiek worden hervat.

- Een mondkapjesplicht vanaf 13 jaar geldt in en rond het openbaar vervoer en in publieke binnenruimtes zoals winkels, musea, bioscopen en de horeca. Voor bioscopen, theaters en horeca geldt dat als bezoekers zitten ze hun mondkapje af kunnen doen.

- Op doorstroomlocaties, zoals een museum, geldt een maximum van 1 bezoeker per 5 vierkante meter, tot maximaal 1250 personen per ruimte.

- De quarantainemaatregelen voor scholen worden versoepeld. Alleen scholieren die klachten hebben of positief zijn getest moeten thuisblijven.

- Evenementen zonder vaste zitplaats, zoals festivals, zijn nog niet toegestaan.

- Grote evenementen met meer dan 1250 bezoekers met vaste zitplaats, zijn alleen buiten toegestaan.

- Het thuiswerkadvies is ‘Werk thuis. Kan dat niet: houd op het werk altijd 1,5 meter afstand'.


Door: ANP | Foto: ANP