mainImage

Overzicht versoepelingen coronamaatregelen

20 april 2021, 20:48 uur
Landelijk, IJsselmondeNieuws

Volgende week worden een aantal coronamaatregelen versoepeld.

- Op 28 april 04.30 uur vervalt de avondklok.

- Het nieuwe advies voor bezoekers thuis is: ontvang maximaal twee mensen per dag. Ga maximaal één keer per dag op bezoek. Beperk ook het aantal verschillende contacten in een week. Was altijd bij binnenkomst de handen en houd ook binnen 1,5 meter afstand.

- Terrassen kunnen van 12.00 uur tot 18.00 uur open onder voorwaarden. Het maximaal aantal gasten op een terras is vijftig. Er zijn vaste zitplaatsen. Aan een tafel zitten maximaal twee personen op 1,5 meter afstand, tenzij het gaat om personen uit hetzelfde huishouden en kinderen tot en met twaalf jaar. Dan mogen er meer mensen aan een tafel. Bezoekers kunnen binnen betalen, naar het toilet of gebruikmaken van de garderobe. Binnen is een mondkapje verplicht.

- Alle winkels mogen weer klanten ontvangen zonder afspraak. Er gelden wel voorwaarden, zoals een maximaal aantal bezoekers in een winkel. Niet-essentiële winkels, zoals kledingzaken, mogen open van 06.00 tot 20.00 uur. Essentiële winkels, zoals supermarkten, mogen weer open op hun gebruikelijke tijden. Het dragen van een mondkapje in winkels blijft verplicht.

- Op warenmarkten mogen ook weer andere artikelen dan levensmiddelen verkocht worden.

- Studenten aan universiteiten en hogescholen kunnen vanaf maandag ongeveer één dag per week les op locatie volgen. Dit kan alleen onder voorwaarden, zoals 1,5 meter afstand houden.

- Theorie-examens voor een rijbewijs, vaar- of vliegbewijs zijn weer mogelijk.

- Het maximaal aantal mensen bij een uitvaart wordt verhoogd naar honderd.


Door: ANP