Paasstol is een stuk duurder, maar bij paasontbijt toch op tafel

15 April 2022, 09:05 uur
Landelijk
mainImage
Ingezonden

Wie graag een paasstol mag eten bij het paasontbijt, is dit jaar waarschijnlijk duurder uit. Zowel banketbakkers als industriële bakkers zien dat bakken de afgelopen tijd een stuk duurder is geworden. Consumenten zullen dit aan de kassa merken, maar de bakkers denken niet dat de paasstol hierdoor van tafel blijft. Dat schrijft NU.nl.

Bakken is de afgelopen maanden op alle fronten duurder geworden. De al hogere prijzen voor tarwe zijn door de oorlog in Oekraïne alleen maar harder opgelopen. Daarbovenop komen ook nog eens hoge energiekosten, duurdere verpakkingen en hogere transportprijs.

"Een paasstol maken is dus veel duurder dan vorig jaar", concludeert voorzitter Wim Kannegieter van de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij. De NVB-bakkers bakken zo'n 85 procent van het brood dat in Nederland gegeten wordt en leveren hoofdzakelijk aan supermarkten, maar ook aan bedrijven en horeca.

Dat het maken van een stolletje duurder wordt, betekent hoogstwaarschijnlijk ook dat consumenten dit zullen merken aan de kassa. Hoe groot die stijging is, hangt van de supermarkt af. "Een supermarkt kan denken: op basis van de paasstol wil ik mensen trekken, zodat ze de rest van het paasontbijt erbij kopen", aldus Kannegieter.

 


Door: ANP