Pierre Kartner (Vader Abraham) overleden

11 November 2022, 14:07 uur
Landelijk
mainImage
ANP

Dinsdagochtend 8 november is Pierre Kartner overleden. Hij werd 87 jaar, meldt BN DeStem. Vrijdagochtend is Pierre Kartner in stilte begraven.

Kartner, alias Vader Abraham, leefde de afgelopen twee jaar al volledig teruggetrokken. Hij trad niet meer op en verscheen niet meer in de publiciteit. Over de doodsoorzaak doet de familie geen mededelingen.

Pierre Kartner werd in 1935 geboren in Elst en woonde vrijwel zijn hele leven in Breda. Zijn leven stond volledig in het teken van muziek. Hij was zanger, (voorheen) bassist, tekst- en muziekschrijver en producent. Zijn grootste hits scoorde hij met ‘Het Kleine Café Aan de Haven’ (1975) en ‘Het smurfenlied’ (1977). ‘Het Kleine Café’ werd meer dan 200 keer gecoverd door andere artiesten, met ‘Het Smurfenlied’ stond hij wereldwijd bovenaan in allerlei hitparades. Daarnaast vergaarde hij roem met een groot aantal carnavalsnummers.

Veel andere artiesten hadden succes met producties van Kartner, onder wie Corry Konings (met en zonder De Rekels), Jacques Herb, Ben Cramer en Mieke.


Door: ANP