Politie hoopt op creatieve plannen voor jongeren in vakantie

8 December 2020, 15:28 uur
Landelijk
mainImage
Envato / Rawpixel

De Nederlandse Politiebond (NPB) hoopt dat het kabinet dinsdagavond met "creatieve voorstellen" komt om jongeren tijdens de aankomende kerstvakantie wat te doen te geven. "Ik hoop dat er ondanks de oplopende besmettingen toch iets georganiseerd wordt voor jongeren", aldus voorzitter van de bond Jan Struijs.

Zelf denkt hij aan sportactiviteiten, buitenbioscopen of het beschikbaar stellen van games voor jongeren. "Gemeenten zijn ermee bezig, maar ook de landelijke overheid kan wat doen. Ze zijn inmiddels natuurlijk rijkelijk laat, maar evengoed is het cruciaal dat er wat wordt georganiseerd."

Politiemensen en boa's krijgen het volgens Struijs namelijk "waanzinnig druk" komende weken. "Bovenop het handhaven van de coronamaatregelen en het vuurwerkverbod, gaat ook nog eens de jeugd met kerstvakantie", zegt Struijs. Politie en boa's roepen daarom al langer op iets te organiseren voor thuiszittende jongeren. "Hun zelfdiscipline neemt af, ze hebben een korter lontje. Ik snap dat het gezien het oplopende aantal besmettingen lastig is, de overheid heeft weinig ruimte voor versoepelingen. Maar het is wel noodzaak om politie en boa's komende weken proberen wat te ontlasten."

Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) vertellen dinsdagavond over de (nieuwe) coronamaatregelen. De verwachting is dat er rondom de feestdagen niet veel versoepeld wordt omdat het aantal besmettingen veel te hoog blijft.


Door: ANP