mainImage

Prikuitnodigingen voor 170.000 kwetsbaren nog niet bezorgd

20 mei 2021, 08:35 uur
Landelijk, IJsselmondeNieuws

Omdat te weinig mensen met een medische indicatie een prikafspraak hebben gemaakt, zijn gezonde vijftigers deze week versneld uitgenodigd voor vaccinatie. Nu blijkt volgens het AD dat een aanzienlijk deel van de medisch kwetsbare groep de vereiste uitnodigingsbrief niet heeft gehad: zo’n 170.000 brieven waren begin deze week nog niet bezorgd.

Dat bevestigt René den Otter van DMDR, het bedrijf dat de uitnodigingen namens het RIVM verstuurt. "De laatste 10 procent van de 1,64 miljoen brieven wordt deze week verwerkt en zal uiterlijk zaterdag worden bezorgd. Daarna volgt nog een veegronde van de nazendingen die de huisartsen hebben doorgegeven, maximaal 10.000. Die worden maandag aangeboden bij PostNL en dinsdag bezorgd."

Veel 60-minners met bijvoorbeeld astma of diabetes zitten al weken met smart op hun vaccinatie-uitnodiging te wachten. Omdat zij vanwege hun kwetsbare gezondheid een groter risico lopen bij corona, zouden ze vóór de gezonde vijftigers worden ingeënt. Om de GGD niet te overbelasten, zouden de brieven vanaf 6 mei gefaseerd worden verstuurd. Uiterlijk afgelopen zaterdag hadden ze volgens minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid bij iedereen op de mat moeten liggen.


Door: ANP | Foto: ANP