Dagblad010 | Rijschoolhouders houden dinsdag rijdende demonstratie
mainImage

Rijschoolhouders houden dinsdag rijdende demonstratie

22 februari 2021, 20:28 uur
Landelijk, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

Rijschoolhouders houden dinsdag een landelijke protestactie tegen de coronamaatregelen en pleiten voor een snelle herstart van de rijlessen. Via Facebook roepen de groepen Rijdende Demonstratie Rijscholen en Rijscholen in Actie rijschoolhouders op mee te doen aan de actie. "De rijscholen moeten gewoon weer open", zegt een woordvoerder van de organisatie.

Hij verwacht dat er dinsdag honderd tot tweehonderd lesauto's meedoen. "We hebben aanmeldingen vanuit het hele land, van Limburg tot Friesland", aldus de woordvoerder.

Rijschoolhouders worden opgeroepen zich rond 12.00 uur te verzamelen bij het hoofdkantoor van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) aan de Lange Kleiweg in Rijswijk. Vandaar gaat het in optocht naar het Binnenhof. Volgens de organisatoren is de rijdende demonstratie aangemeld bij de gemeente Den Haag en is het zeker niet de bedoeling om verkeersopstoppingen of onveilige situaties te veroorzaken. "Gebruik je gezond verstand. Opzettelijk hinderen van verkeer is uit den boze", wordt de deelnemers op het hart gedrukt.

De samenwerkende rijscholenorganisaties (BOVAG, FAM, LBKR en VRB) zijn niet betrokken bij de protestactie. Volgens een woordvoerder van BOVAG is het een spontane actie van eenmansrijscholen. "Wij begrijpen hun zorgen heel goed, maar we zijn er niet bij betrokken", aldus de zegsman.

Wel vinden de rijscholenorganisaties dat de rijlessen en rijexamens zo snel mogelijk weer opgestart moeten worden. Ze roepen het kabinet op "rijschoolleerlingen het perspectief te geven dat zij weer kunnen lessen en examens kunnen afleggen".

Het CBR in Rijswijk is niet betrokken bij de actie, maar waarschuwt examenkandidaten dat het examencentrum aan de Lange Kleiweg rond het middaguur mogelijk minder goed bereikbaar is wegens de actie.


Door: ANP | Foto: ANP