mainImage

RIVM telt fors minder positieve tests in afgelopen etmaal

30 maart 2021, 15:32 uur
Landelijk, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft tussen maandagochtend en dinsdagochtend 5909 positieve coronatests geteld. Maandag waren het er 6804 (na correctie).

Op maandagen en dinsdagen zijn er minder positieve tests, omdat in de weekeindes minder mensen zich laten testen. In de loop van de week loopt het aantal meldingen van nieuwe gevallen op, met een piek op vrijdag en zaterdag.

Er zijn het afgelopen etmaal 36 sterfgevallen wegens corona geregistreerd. Een dag eerder waren het er tien.

Rotterdam is nu koploper nieuwe besmettingen met 282 positieve tests. Den Haag volgt met 229 gevallen. Amsterdam is derde met 218. Tilburg telde er 143 en Utrecht 108.

Het gemiddelde aantal nieuw geconstateerde gevallen per dag komt, over de afgelopen zeven dagen, uit op 7409. Dit gemiddelde stijgt elke dag. De afgelopen weken zijn ook steeds meer kinderen getest op het virus. Dat heeft te maken met de heropening van de scholen en met de aangescherpte regels: testen wordt sinds februari ook aanbevolen bij milde klachten.

Sinds het begin van de uitbraak, ruim een jaar geleden, zijn een kleine 1,3 miljoen Nederlanders positief getest. Van ruim 16.500 mensen is zeker dat ze aan het virus zijn overleden. De werkelijke aantallen liggen hoger.


Door: ANP | Foto: Envato