Rutte: goed nieuws dat avondklok van kracht blijft

16 February 2021, 21:09 uur
Landelijk
mainImage
ANP

Premier Mark Rutte vindt het goed nieuws dat de avondklok voorlopig van kracht blijft, in ieder geval zolang het hoger beroep nog niet is afgerond. Het gerechtshof in Den Haag besloot dat dinsdagavond rond 20.30 uur, een half uur voordat de avondklok weer zou gelden. In een korte persverklaring vlak na de uitspraak riep Rutte iedereen nogmaals op zich aan de maatregel te houden.

Rutte denkt dat de handhavers het komende uur "verstandig zullen omgaan" met de avondklok, vooral omdat er de hele dag verwarring over bestond of de maatregel door zou gaan of niet. "Verder is het de bedoeling dat er weer gewoon gehandhaafd wordt."

De avondklok is volgens Rutte van belang omdat we te maken hebben met de opkomende Britse virusvariant. "Daar zijn we zeer bezorgd over. Het is veel besmettelijker. Willen we op een gegeven moment weer zicht hebben op wat versoepelingen voor het onderwijs of voor de economie, dan is die avondklok in combinatie met één bezoek thuis de komende tijd van belang", zei de premier.

Justitieminister Ferd Grapperhaus benadrukte ook dat de avondklok echt weer van kracht is vanaf 21.00 tot 04.30 uur. Hij vraagt iedereen "respect te tonen voor onze handhavers, die al een zware taak hebben". Hij wees erop dat 95 procent van de mensen de maatregel de afgelopen weken heeft nageleefd. "Laten we dat alsjeblieft met zijn allen blijven doen, want we doen dit echt om de pandemie te bestrijden", aldus de minister.

 


Door: ANP