Spandoek bij partijkantoor van Forum voor Democratie

16 March 2022, 12:50 uur
Landelijk
mainImage
ANP

Bij het partijkantoor van Forum voor Democratie in Amsterdam is een spandoek opgehangen met daarop de tekst 'geen fascisme/racisme in de raad'. De politie bevestigt dat er een spandoek hangt aan de gevel van het pand aan de Herengracht.

Het spandoek is opgehangen door een groep die zichzelf antifascisten noemt. "Ze willen hiermee de aandacht vestigen op de groei van fascistische en racistische partijen in Nederland, met name de FVD. Ze staan hiermee in solidariteit met alle protesten en acties die de afgelopen landelijk zijn gevoerd", aldus de initiatiefnemers.

Forum voor Democratie reageerde op Twitter op de actie. "Extremisten bezochten vannacht opnieuw ons kantoor. Partijkartel en Mainstream Media creëren een klimaat van politiek geweld met hun voortdurende demonisering en stigmatisering van onze partij."

Maandag werd het partijkantoor beklad met de tekst fascist. Ook hing er een spandoek met daarop de namen van partijleider Baudet en de Russische president Poetin met een rood hart ertussen.


Door: ANP