mainImage

Steeds minder inbraken gemeld

10 december 2020, 08:46 uur
Landelijk

Feestdagen blijven onverminderd populair bij inbrekers. Met kerst, Koningsdag en oud en nieuw ligt het aantal inbraakclaims bij verzekeraars ruim vijftig procent hoger dan op ’normale dagen’ in het jaar, blijkt uit rapport ’Risico Woninginbraken 2019’ van het Verbond van Verzekeraars, waar De Telegraaf over schrijft.

Daarin is ook te zien dat de ingezette dalende trend van een paar duizend claims minder per jaar nu stagneert met 64.179, wat slechts een afname van 475 (0,7 procent) is ten opzichte van 2018.

De jaarlijkse risicomonitor toont aan dat het aantal inbraakclaims in de maand december veruit het hoogst is. Met een gemiddelde van 7121 in de afgelopen vier jaar steekt dat aantal schril af tegen de ’veiligste’ maand juni waarin gemiddeld 4866 claims binnenkomen bij verzekeraars.

De jaarwisseling is veruit het populairst onder inbrekers. Het aantal inbraakclaims ligt dan 90 procent hoger dan op een gemiddelde dag. De afgelopen vier jaar noteerden verzekeraars jaarlijks gemiddeld 694 claims rond de jaarwisseling.


Door: ANP