Stena Hollandica uit de vaart vanwege corona bij bemanning

8 January 2021, 14:31 uur
Landelijk
mainImage
ANP

Zeker zestien bemanningsleden van de Stena Hollandica van rederij Stena Line zijn besmet met het coronavirus. De boot is tot nader order uit de vaart gehaald, meldt een woordvoerder.

De besmettingen zijn woensdagavond ontdekt. De besmette bemanningsleden hebben allemaal milde klachten of geen klachten en zijn in quarantaine gegaan, aldus de woordvoerder. De overige 44 bemanningsleden zijn inmiddels ook getest, daarvan is de uitslag nog niet bekend. "Hoe het virus aan boord is gekomen, is nog een raadsel", zegt de woordvoerder.

De Stena Hollandica vaart tot nader order niet. "Om absoluut zeker te zijn dat iedereen straks aan boord coronavrij is", aldus de woordvoerder. De Stena Brittannica, de andere boot van Stena Line die vanuit Hoek van Holland vaart en die vrijdagavond vertrekt, vaart nog wel. Voor het vrachtvervoer, dat ook met de boten mee kan, heeft het tot dusver geen gevolgen. "We denken het transport vooralsnog op te kunnen vangen."

Normaal gesproken vervoeren beide boten 1200 passagiers en is er plek voor 225 vrachtwagencombinaties. Daarnaast is er nog een aparte transportverbinding die om de dag of naar Harwich of naar Killingholme vaart. Daar is plek voor ongeveer 125 vrachtwagencombinaties.


Door: ANP