Urkse kerk maakt excuses voor uitlatingen over journalisten

30 March 2021, 12:28 uur
Landelijk
mainImage
ANP

De kerkenraad van de Sionkerk in Urk biedt excuses aan over de uitlatingen over journalisten die zondag bij de kerk stonden. In De Stentor stelde de woordvoerder en ouderling onder meer dat "journalisten een stelletje randdebielen waren". Ook noteerde de krant: "Een stuk of dertig man stond voor onze hoofdingang en een paar zijn zelfs op ons terrein gekomen. De ingang werd geblokkeerd en daardoor hadden mensen niet voldoende ruimte om naar binnen te gaan. De SS handelde vriendelijker in de oorlog dan de journalisten."

In een verklaring op de site meldt de Gereformeerde Gemeente Sionkerk Urk deze woorden terug te nemen en welgemeende excuses aan te bieden aan ieder die zich hierdoor gekwetst zou kunnen voelen. "In een publicatie van de Stentor zijn met betrekking tot journalisten diverse bewoordingen en ook een verwijzing gebruikt, die zijn ontstaan onder aanhoudende zware mediadruk en uitputting", is te lezen.

Verslaggevers en cameraploegen waren zondag bij de kerk in Urk omdat de kerk ondanks de coronamaatregelen de deuren opende voor alle gelovigen. Een verslaggever van PowNed werd geschopt, geslagen en vervolgens aangereden.


Door: ANP