mainImage

Van Engelshoven: theaters gaan 'zo snel mogelijk' weer open

21 mei 2021, 14:04 uur
Landelijk, IJsselmondeNieuws

De theaters, bioscopen en podia gaan "zo snel mogelijk" weer open. Dat stelt demissionair cultuurminister Ingrid van Engelshoven vrijdag als reactie op diverse brandbrieven van de cultuursector. "Het pleidooi van deze mensen is een warme steun in de rug", aldus de bewindsvrouw.

De theaters, musea en bioscopen vinden het onverklaarbaar dat alle winkels weer open zijn en sekswerkers weer mogen werken, terwijl de theaters en bioscopen nog steeds dicht zijn. De culturele instellingen hebben een strikt coronaprotocol. In de periode dat de podia en theaters open waren, is er geen enkele besmetting geregistreerd.

"Cultuur is essentieel", beklemtoont Van Engelshoven. "Iedereen snapt dat het openingsplan een ingewikkelde puzzel is om te leggen." Een concrete datum voor de heropening van bioscopen en theaters noemt ze niet: "Zo snel als het kan."

Een vergelijking met de sekswerkers, waar volgens critici aanzienlijk meer risico op coronabesmettingen bestaat, vindt Van Engelshoven "ongemakkelijk. Daar schieten we niets mee op. We moeten niet elkaar langs de meetlat leggen: zij wel en wij niet."


Door: ANP | Foto: Envato