Verdachte (23) aangehouden voor beroving Gordon

1 October 2020, 17:26 uur
Landelijk
mainImage
ANP

De politie heeft in Amsterdam een 23-jarige verdachte aangehouden voor de gewelddadige beroving van Gordon. De politie begon na de beroving een onderzoek en kon de identiteit van een van de verdachten achterhalen. De man is op straat gearresteerd.

Gordon werd zaterdagnacht overvallen in zijn appartement in Amsterdam-Zuid. Aan De Telegraaf vertelde hij deze week dat twee indringers hem hebben mishandeld en zijn pinpas, creditcards en sieraden, waaronder een Rolex-horloge, hebben meegenomen.

De zanger sprak van een nachtmerrie. "Ik ben geslagen, geschopt, vernederd en ze dreigden me dood te steken. Ik was ervan overtuigd dat ik zou worden vermoord. Ik probeerde rustig tegen de daders te praten maar ze bleven maar tegen me schreeuwen."

Gordon wist zich nadat de indringers waren vertrokken te bevrijden en om hulp te vragen. Beveiligers van een museum in de buurt schakelden de politie in.

In De Telegraaf reageert Gordon opgelucht op het nieuws. Hij zegt enorm dankbaar te zijn en vindt dat de politie "waanzinnig werk" heeft verricht. "Heel blij dat ze het zo voortvarend hebben aangepakt." Gordon is volgens de krant in therapie gegaan om de traumatische ervaringen te verwerken.


Door: ANP