Dagblad010 | VVD en CDA willen dat er meer gebeurt voor de horeca
mainImage

VVD en CDA willen dat er meer gebeurt voor de horeca

VVD'er Klaas Dijkhoff.
24 februari 2021, 12:31 uur
Landelijk, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

VVD en CDA willen dat het kabinet meer gaat doen voor de horeca. Ze willen dat er gekeken wordt of terrassen "behoedzaam" geopend kunnen worden. Verder moet onderzocht worden of er extra steun nodig is voor deze sector.

Het kabinet kondigde dinsdagavond versoepelingen aan voor onder meer winkeliers, contactberoepen en het onderwijs. De horeca blijft echter nog dicht. Volgens zowel VVD als CDA is het goed dat het kabinet nu besloten heeft de terrassen niet open te doen. Maar met mooier weer op komst moet wel overwogen worden om richting 8 maart, wanneer er een nieuwe persconferentie over het coronavirus is, de terrassen te openen, zei Pieter Heerma (CDA).

VVD'er Klaas Dijkhoff vindt ook dat moet worden gekeken naar het steunpakket voor de horecaondernemers. Ook D66'er Rob Jetten wil weten wanneer de terrassen weer open kunnen, zei hij tijdens een debat in de Tweede Kamer over de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus.

De regeringspartijen vinden het goed dat het kabinet mensen wat meer ruimte geeft. "De rek is er uit", aldus Jetten. Maar er is bij deze partijen met het oog op de nog steeds hoge besmettingscijfers ook begrip voor de voorzichtige aanpak.

Geert Wilders van de PVV vindt de aangekondigde versoepelingen van het demissionaire kabinet juist te mager. Hij noemt het "gerommel in de marge". Hij zegt dat het openen van de terrassen veilig kan, omdat de horeca daar protocollen voor heeft opgesteld.


Door: ANP | Foto: ANP