'Ziekenhuizen gaan vaccinaties snel opmaken'

6 January 2021, 16:06 uur
Landelijk
mainImage
ANP

Onder het medisch zorgpersoneel is er veel belangstelling om zich te laten vaccineren. Meerdere ziekenhuizen verwachten voor het einde van deze week hun woensdag ontvangen lading vaccins al opgemaakt te hebben.

In de regio Noord-Holland/Flevoland zijn nog niet alle ziekenhuizen begonnen met vaccineren. Toch verwacht het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ), verantwoordelijk voor de coördinatie van de vaccindoses in die twee provincies, dat de vaccins daar snel op zullen zijn. "Bijna elk ziekenhuis zal vanwege het beperkte aantal vaccinaties de voorraad vrij snel opmaken."

Het ROAZ uit de regio Brabant verwacht dat de lading van duizend vaccins er uiterlijk donderdag al doorheen is. "Er heerst heel veel belangstelling onder het personeel, de intekenlijsten waren in no-time vol", zegt een woordvoerder.

In het Amsterdam UMC krijgen woensdag ongeveer 200 medewerkers een injectie. Het LUMC Leiden prikt per dag ongeveer 150 tot 200 medewerkers, tot en met zaterdag. Het Isala ziekenhuis in Zwolle verwacht de komende dagen enkele honderden vaccinaties te zetten.


Door: ANP