mainImage

Zonnestudio's horen van rechter of ze open mogen

7 april 2021, 08:47 uur
Landelijk, IJsselmondeNieuws

De zonnestudiobranche hoort woensdag van de rechter in Den Haag of ze weer open mag. In een kort geding tegen de Staat had de sector dat geëist. Branchevereniging Samenwerking Verantwoord Zonnen (SVZ) vergeleek zich met de contactberoepen, zoals kappers, die wel open mochten. Volgens SVZ is de sector simpelweg over het hoofd gezien. Bovendien is er in zonnestudio's nauwelijks sprake van contact tussen personeel en klanten en kunnen die dus veilig open.

De Staat wierp tegen dat er een bewuste keuze gemaakt is voor het openen van bepaalde soorten winkels en diensten en het gesloten houden van anderen. Dat heeft de overheid gedaan omdat de situatie rond het coronavirus eigenlijk geen ruimte voor versoepelingen bood. Maatschappelijke druk zorgde ervoor dat de regering toch koos voor enkele heropeningen en daarbij werden accenten gelegd.

De zonnestudio's zijn niet de eerste beroepsgroep die in een kort geding heropening proberen af te dwingen. Eerder werden eisen van de horeca en de winkels al afgewezen.


Door: ANP | Foto: ANP