Dagblad010 | Autopesten levert 6 miljoen op
mainImage

Autopesten levert 6 miljoen op

11 april 2020, 12:46 uur
Mobiliteit

De extra bezoekersparkeerbaten in Rotterdam als gevolg van de forse tariefsverhoging in het centrum van de stad - van 1,72 naar 2,50 per uur - zijn geraamd op 6 miljoen. De opbrengsten worden geïnvesteerd in het gratis houden van de P+R-voorzieningen en het betaalbaar houden van het parkeren in de garages van de gemeente Rotterdam.

Met beide maatregelen worden bezoekers en bewoners gestimuleerd niet op straat te parkeren maar juist de keuze te maken de auto in een gebouwde parkeervoorziening te zetten. Ook wordt een deel van de extra parkeerbaten gebruikt voor de maatregelen om mensen te stimuleren te gaan fietsen en wandelen, antwoordt GroenLinks-wethouder Judith Bokhove aan Denk, dat stimuleren overigens meer ziet als dwingen. Ook Leefbaar Rotterdam heeft zich al eerder boos gemaakt over het autopesten van het huidige college.

De parkeervergunningen zijn in 2020 niet duurder geworden en de prijs van een bezoekersparkeervergunning is onveranderd. Er is op dit moment geen plan om extra parkeercapaciteit te voorzien in gebouwde voorzieningen.