Dagblad010 | Dronken Felix-snorfietser in Witte de Withstraat

Dronken Felix-snorfietser in Witte de Withstraat

mainImage

De politie heeft weer eens een merkwaardige verkeersdeelnemer de les moeten leren. Het gebeurde zondag in de Witte de Withstraat en betrof een bestuurder van een Felyx-snorfiets, die onder invloed was. Bij de ademtest op straat blies de bestuurder een F (fail). Later op het politiebureau – op het ademanalyseapparaat - werd het 970 ug/l. De bestuurder bleek bovendien geen rijbewijs te hebben. Ook verklaarde hij dat hij zich niet kon identificeren en niet gereden had.

‘’Vervolgens veranderde hij zijn verklaring. Hij zou wel gereden hebben maar alleen in de Witte de Withstraat’’, liet de politie weten die hem echter al eerder had zien rijden op de Willem Ruyslaan. Pech.

Omdat de bestuurder geen rijbewijs had wordt er maandag contact opgenomen met Felyx, zodat er maatregelen genomen kunnen worden tegen de abonnementhouder. Het incident heeft dus niet alleen consequenties voor de bestuurder maar ook voor de abonnementhouder. Volgens de algemene voorwaarden van Felyx is het abonnement strikt persoonlijk en staat (in de algemene voorwaarden) op het laten besturen van het voertuig door derden een boete van 500 euro.