mainImage

'Garage Kralingse Zoom niet seniorproof'

18 februari 2019, 09:39 uur
Mobiliteit

De parkeergarage Kralingse Zoom blijkt toch niet helemaal ‘seniorproof’ te zijn. Dat stelt 50PLUS-raadslid Ellen Verkoelen op basis van signalen die de ouderenpartij ontvangt.

Met de rollator of rolstoel op het dak van de parkeergarage staan en dan erachter komen dat de lift naar beneden niet werkt. In diezelfde parkeergarage naar het invalidentoilet moeten en dan ontdekken dat er geen beheerder is om jou de sleutel te geven. Daarover klagen bij de aanwezige RET-medewerker, in de hoop dat het opgelost gaat worden. Maar dan ontdekken dat ook de volgende dag er niets opgelost is.

‘’Voor mensen zonder handicap is dit lastig en vervelend, maar is overkomelijk. Voor mensen met een handicap betekent dit dat voor hen de toegang tot een zo normaal mogelijk dagelijks bestaan ernstig in gevaar komt. Je zal maar op tijd op je werk moeten zijn’’, aldus Verkoelen. Ze stelt schriftelijke vragen aan het stadsbestuur.

De P+R en parkeergarage Kralingse Zoom is één van de 17 stadsgarages van de gemeente Rotterdam, maar vanwege de ligging wel één van de belangrijkste.

Verkoelen wil weten of het college van B&W op de hoogte is van de problemen en wat men kan betekenen in het verbeteren van de situatie.

 


Foto: CU/SGP Rotterdam