Dagblad010 | Gebiedscommissie Centrum wil pleinblokkades weg

Gebiedscommissie Centrum wil pleinblokkades weg

mainImage
Inzet: Commissielid Van Schaik (boven), wethouder Bokhove (onder)

Het experiment van mobiliteitswethouder Bokhove om de auto’s van het Kruisplein en het Eendrachtsplein te weren om zodoende meer faciliteiten aan de fietsers te bieden heeft geen genade gevonden bij de gebiedscommissie Centrum. Er is per brief en ongevraagd advies aan de wethouder gestuurd om de proef te stoppen.

‘’Wij verzoeken u met klem de blokkades met onmiddellijke ingang te verwijderen en de aangekondigde extra maatregelen voor 25 mei (Erasmusbrug) en 2 juni (Maasvlakte) niet uit te voeren’’, luidt de tekst.

De gebiedscommissie Centrum herinnert wethouder Bokhove eraan dat er geen advies is gevraagd en dat de bewoners en de andere belanghebbenden niet betrokken zijn geweest bij de uitvoering. ‘’Zie hebben alleen een mededeling gekregen. Uw maatregelen lossen overigens niets op en veroorzaken wel problemen. Bovendien is zo’n test in coronatijd bizar.’’

De gebiedscommissie verwijt Bokhove dat zij participatie in de wind slaat en haar eigen zin doordrijft. ‘’Benieuwd of ze dat nu ook nog volhoudt’’, liet gebiedscommissielid Van Schaik weten.