Dagblad010 | Graag meer zebrapaden bij winkelcentrum Binnenhof
mainImage

Graag meer zebrapaden bij winkelcentrum Binnenhof

Winkelcentrum Binnenhof
7 augustus 2020, 19:05 uur
Mobiliteit

De oversteekmogelijkheden rondom het winkelcentrum Binnenhof laten te wensen over. Specifiek gaat het over de John Mottweg en twee kruispunten rondom de President Wilsonweg. De eenduidigheid is daar ver te zoeken. De raadsleden Van Schaik en Van Drunen willen dat zo snel veranderd hebben en hebben wethouder Bokhove per brief haar medewerking gevraagd.

‘’Waar bijvoorbeeld bij de Selma Lagerlöfweg wél een zebrapad is aangelegd om het oversteken zo veilig mogelijk te maken, is dit bij de kruisingen ter hoogte van de Brantingweg en Lorentzweg niet gedaan. Vreemd’’, vindt het Leefbaar-duo, dat in elk geval de komst van een zebrapad bij de kruising ter hoogte van de President Wilsonweg/Lorentzweg én de oversteekmogelijkheid bij de John Mottweg, ter hoogte van de Debijeflat als een must ziet.

Deze twee oversteekplaatsen worden dagelijks door oudere Rotterdammers – veelal met een rollator/scootmobiel – gebruikt om bij het winkelcentrum Binnenhof te komen. Bovendien zijn ter hoogte van de kruispunten Lorentzweg en Brantingweg bushaltes die volgens hen ‘’de situatie aldaar extra onverantwoord maakt.’’

Des te opmerkelijker dat – gezien de identieke ligging en kenmerken – ter hoogte van het kruispunt bij de Selma Lagerlöfweg – waar óók een bushalte staat – wél een zebrapad is geplaatst.