Dagblad010 | RET rijdt vanaf maandag weer op volle sterkte
mainImage

RET rijdt vanaf maandag weer op volle sterkte

29 augustus 2020, 18:44 uur
Mobiliteit

De RET gaat vanaf maandag weer op volle sterkte rijden, maar het blijft verplicht om in bussen, trams en metro’s een mondkapje te dragen. De RET controleert daarop. Advies is verder drukke uren zoveel mogelijk te vermijden.

Sinds 17 augustus zijn uit voorzorg alle kleine bussen uit de roulatie genomen. Dat is gebeurd omdat uit een TNO-studie bleek dat er nader onderzoek nodig is naar de coronamaatregelen in deze voertuigen. Dat onderzoek doet TNO nu. Andere voertuigen konden blijven rijden, omdat dit voorbehoud specifiek voor de kleine bussen geldt. 

Het vrij plotselinge besluit om kleine bussen uit voorzorg aan de kant te zetten, had direct gevolgen voor de bediening van gebieden waar soms weinig of geen alternatieven zijn en kwam voor reizigers, chauffeurs en andere betrokkenen als een verrassing. De RET zegt dit te betreuren.

Het resultaat van de oplossingen:

De buslijnen 74, 79 en 121 rijden vanaf maandag 31 augustus weer met de oorspronkelijke voertuigen. Nadere inspectie door de RET wijst uit dat het type bussen op deze lijnen wel kan rijden, ook op basis van het TNO-onderzoek.

Hetzelfde geldt voor de STOPenGO-diensten in Lansingerland, Maassluis en Vlaardingen. Ook deze rijden vanaf maandag weer.

De RET kijkt met de MRDH en de gemeenten Ridderkerk, Barendrecht, Albrandswaard, Capelle aan den IJssel en Rotterdam of er alternatieven mogelijk zijn voor de buurtbussen in deze gemeenten voordat TNO in oktober met zijn aanbevelingen komt. 

Uitbreiding bediening scholen Waalhaven

Vanaf maandag 7 september zijn er meer ritten naar Heijplaat en de Waalhaven, zodat de RDM-campus en het Scheepvaart- en Transportcollege beter worden bediend.

De komende weken vervallen enkele spitsritten op metrolijn E en in de busdienstregeling. Gezien het aantal reizigers zeker in de spits nog onder de gebruikelijke aantallen ligt, verwacht de RET dat reizigers daarvan geen hinder ondervinden.