Dagblad010 | RET zet veiligheid passagiers op het spel
mainImage

RET zet veiligheid passagiers op het spel

1 april 2020, 17:50 uur
Mobiliteit

De RET zet de veiligheid van de Rotterdamse passagiers op het spel, schrijft Leefbaar Rotterdam aan mobiliteitswethouder Bokhove. Het gaat daarbij om het ontbreken van hulpvaardigheid van chauffeurs bij het in- en uitstappen. Raadslid Van Schaik zegt letterlijk dat ‘’die blamage’’ in het bijzonder vaak voorkomt in de trams.

Daarnaast is het hem opgevallen dat er een gevaarlijke situatie bestaat op tramlijnen 4 en 8, ter plaatse van de Straatweg en de Burgemeester Le Fèvre de Montignylaan. De vijf haltes (Kootsekade, Lommerrijk, Bergse Plaslaan, C.N.A. Looslaan en De Montignyplein) die zich daar bevinden vormen een continu gevaar omdat de passagiers na het uitstappen direct op de rijbaan terechtkomen.

‘’Auto’s, scooters en fietsers rijden de uitstappende passagiers zo voortdurend voor de voeten, waardoor het wachten is op een ongeluk. Vooral met ouderen met rollators, mindervaliden en ouders met kinderwagens. Het is dan ook niet zo gek dat zij hier niet uit durven stappen en extra hulp van de chauffeur zou dan ook zeker niet misplaatst zijn,’’ aldus Van Schaik, die hoopt dat wethouder haar fiets wil pakken en naar de Straatweg wil rijden om het ter plekke zelf te constateren.