Dagblad010 | Wijk Feijenoord wil geen betaald parkeren
mainImage

Wijk Feijenoord wil geen betaald parkeren

3 april 2020, 11:56 uur
Mobiliteit

Mobiliteitswethouder Judith Bokhove moet uitleg geven waarom zij vasthoudt aan betaald parkeren in de wijk Feijenoord nu uit een vrijwillige enquête is gebleken dat de inwoners daar geen behoefte aan hebben. De moslimpartij Denk herinnert de wethouder eraan dat Feijenoord bekend staat als een wijk waar mensen wonen met een kleine portemonnee en daar wordt nu geen rekening mee gehouden.

De gemeente Den Haag heeft ook betaald parkeren ingevoerd, maar daar is het tarief €64,20 per jaar. ‘’Kunt u nader specificeren waarom de gemeente Rotterdam er dan voor kiest om €120 per jaar te rekenen? En vindt u zo’n jaartarief verantwoord in een minder kapitaalkrachtige wijk als Feijenoord?’’, vraagt de fractie.

Bovendien maakt Denk bezwaar tegen de wijze waarop is geënquêteerd. Slechts welgeteld 40% van de inwoners uit de wijk Feijenoord heeft hieraan meegedaan en ‘’naar aanleiding van dit percentage wordt er een belangrijke beslissing genomen over de wijk’’. Beetje schraal, vindt men bij Denk, dat ervan overtuigd is dat wanneer de bewoners massaal zouden zijn gevraagd dat het nee eveneens massaal zou zijn geweest.