Dagblad010 | Shell wil met vrijwillige regeling kosten besparen
mainImage

Shell wil met vrijwillige regeling kosten besparen

21 mei 2020, 20:28 uur
Ondernemen

Olie- en gasconcern Shell hoopt met een vrijwillige vertrekregeling voor personeel kosten te besparen. Dat blijkt uit een bericht van topvrouw Marjan van Loon van Shell Nederland aan personeel, dat het ANP heeft ingezien. Oliemaatschappijen wereldwijd hebben te kampen met de coronapandemie, die tot een drastisch gedaalde vraag naar de grondstof heeft geleid.

Shell kondigde eerder al aan de investeringen flink terug te schroeven wegens de crisis, maar wil nu ook van personeel af. Het bedrijf biedt daarom een "selectieve" vertrekregeling aan. Die is vooralsnog gereserveerd voor personeel met Nederland, het Verenigd Koninkrijk of Canada als thuisbasis. Niet iedereen komt er voor in aanmerking. Medewerkers van productielocaties, zoals bijvoorbeeld Shell Pernis en Shell Moerdijk, zijn ervan uitgesloten.

Uit de mededeling van Van Loon valt op te maken dat onvrijwillige ontslagen niet uitgesloten zijn. Het bedrijf probeert het vertrek van medewerkers uit eigen beweging "te maximaliseren, om zo gedwongen ontslagen waar mogelijk te voorkomen."

Bloomberg meldde eerder donderdag dat Shell met vertrekregelingen komt. In een officiële reactie laat het concern weten de komende maanden de gehele organisatie nog eens kritisch tegen het licht te houden. "Waar dat nodig is, zullen we organisatie anders inrichten en daar sterker uitkomen", luidt het statement.


Door: ANP | Foto: ANP