1100 bomen in Kralingse Bos ter ziele

22 February 2022, 17:50 uur
Politiek
mainImage
Rotterdam Branding Toolkit - Iris van den Broek

Het Kralingse Bos heeft zwaar geleden onder de recente stormen Eunice en Franklin. Na een schouw blijken er circa 1100 bomen zijn omgegaan. Dit komt vanwege de harde bodemlagen in het Kralingse Bos die niet diep kunnen wortelen.

De situatie in het bos is nog steeds instabiel. Gezien deze onveilige situatie heeft de verantwoordelijke wethouder Karremans aangegeven dat mensen niet meer het bos in moeten gaan. ‘’Omdat de uitvoerende diensten van de gemeente, alsmede aannemers in opdracht van de gemeente, de eerste tijd geheel ingezet zijn in het veiligstellen van situaties in de wijken, is er nog niet (of nauwelijks) begonnen aan het opruimen van de vele omgevallen bomen en takken in het Kralingse bos’’, laat hij weten.

Vanaf vandaag (dinsdag) zijn de eerste machines beschikbaar gekomen om in het Kralingse bos aan de slag te gaan. Het bos zal vervolgens gefaseerd open worden gesteld. Vanaf woensdag zijn alle (horeca)-ondernemers weer bereikbaar. De verwachting is dat de fiets- en voetpaden in het bos, afhankelijk van de beschikbare inzet, na de voorjaarsvakantie weer beschikbaar zijn.